Bilo jednom na Zlatiboru...

Skijanje

Upis novih članova je u toku

Upis članova SK Zlatibor

Foto

Biciklom po Zlatiboru - diplomate na biciklama

Na Zlatiboru je u subotu, 06. oktobra 2012. godine održana biciklistička trka u kojoj su učestvovali predstavnici diplomatskog kora i naši poznati biciklisti i rekreativci predvođeni stalnim koordinatorom UN u Srbiji Vilijamom Infanteom...

 

On je izjavio Tanjugu da je ova vožnja deo inicijative Programa za razvoj UN, koja promoviše diplomatiju na biciklima.
"Ovo je druga biciklistička tura koju organizujemo u Srbiji. Bili smo u Alibunaru i veoma mi je drago što smo danas na Zlatiboru i Torniku", kazao je Infante.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić izrazio je zadovoljstvo što se ova trka završila baš na Torniku i dodao da je time obeležen kraj uspešne letnje sezone.
“Planinski biciklizam je samo početak poboljšanja letnjih sadržaja u ski centrima Srbije, a da je srpskim planinama bio potreban ovakav vid aktivnog odmora govori i podatak da je ove sezone Tornik posetilo tri puta više turista nego prethodnih godina“, istakao je Ljevnaić.

Biciklističku trku, dugu 40 kilometara, danas je na Zlatiboru vozilo 70 takmičara. Njen cilj bio je i promocija turizma i planinskog biciklizma u našoj zemlji, kao i razvoj rurala, rekao je direktor Turističke organizacije Zlatibor Darko Đurović.

Organizatori trke "Biciklom po Zlatiboru" bili su Program za razvoj UN (UNDP), opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor, JP "Skijališta Srbije" i organizacija "Trka kroz Srbiju".

Izvor: www.skijalistasrbije.rs

15 članova Smučarskog kluba Zlatibor aktivno je učestvovao u ovoj značajnoj promociji biciklizma na Zlatiboru.

Video zapisi:
LIVETV: www.livetv.rs/Video/9462/Biking-Zlatibor--Diplomacy-on-wheels.shtml
TANJUG: www.tanjug.rs/videodet.aspx?galID=75325